Skip to content
ZZP

Opdrachten voor ZZP vinden

Bij het vinden van opdrachten voor ZZP is het belangrijk om actief op zoek te gaan naar opdrachten en jezelf goed te presenteren aan potentiële opdrachtgevers. Wees niet bang om zelf het initiatief te nemen en benader bedrijven die mogelijk interesse hebben in jouw dienst. Voor veel mensen is het vinden van nieuwe klussen vaak het grootste obstakel. Veel freelancers vinden het doen van acquisitie het minst leuke aan zelfstandig ondernemer zijn. We hebben dit artikel geschreven om je te helpen bij het vinden van nieuwe jobs op een manier die makkelijk is voor je. We gaan je helpen om van acquisitie een leuke klus te maken. Lees snel verder en ontdek hoe je ervoor kunt zorgen dat je moeiteloos van de ene job in de andere rolt.

Actief netwerken

Bij het vinden van opdrachten voor ZZP is netwerken heel belangrijk. Als je regelmatig op zoek moet naar nieuwe klussen dan is het fijn als je kunt bouwen op een breed netwerk en mensen je kunnen helpen bij het vinden van nieuwe uitdagingen. Bouw een netwerk op van collega’s, vrienden, familie en andere professionals in jouw vakgebied. Breng hen op de hoogte van jouw diensten en vraag of ze iemand kennen die op zoek is naar een zzp’er met jouw vaardigheden. Hoe meer mensen weten wat jij kunt en waar je voor beschikbaar bent hoe makkelijker het wordt om je netwerk in te zetten bij het vinden van nieuwe mogelijkheden.

Opdrachten voor ZZP op online platforms

Je kunt opdrachten voor ZZP vinden op online platforms waar allerlei functies verzameld worden. Er zijn verschillende online platforms waarop opdrachtgevers en zzp’ers samenkomen, zoals LinkedIn, Indeed, Freelance.nl, ZZP Opdrachten, etc. Je kunt een profiel aanmaken op een aantal sites, zodat je altijd op de hoogte bent van wat er speelt. Dat stelt je in staat om te reageren op relevante opdrachten en snel te kunnen schakelen.

Actieve acquisitie

Bij het opdrachten voor ZZP zoeken kun je dat ook kenbaar maken op je eigen site en zorgen dat deze goed vindbaar is in zoekmachines. Maak een professionele website waarop je jouw diensten aanbiedt en jouw portfolio en referenties toont. Zorg ervoor dat je website goed geoptimaliseerd is, zodat potentiële opdrachtgevers je makkelijk kunnen vinden. Daarbij is het aan te raden om zelf acquisitie te doen.  Neem zelf het initiatief en benader potentiële opdrachtgevers, bijvoorbeeld door middel van koud bellen. Zoek uit welke bedrijven behoefte hebben aan jouw diensten en stuur hen een gerichte mail of bel hen op. Kies vooral de bedrijven die jij zelf interessant vindt.

Opdrachten voor ZZP bij brancheverenigingen

Brancheverenigingen zijn organisaties die ook vaak opdrachten voor ZZP van hun leden vermelden. Sluit je aan bij een branchevereniging in jouw vakgebied. Zij organiseren vaak netwerkbijeenkomsten en andere evenementen waarop je nieuwe opdrachtgevers kunt ontmoeten. Daarnaast kan samenwerken interessant zijn. Overweeg samen te werken met andere zzp’ers in jouw vakgebied. Zo kunnen jullie elkaar aanbevelen bij opdrachtgevers en elkaar ondersteunen bij projecten. Hoe meer je elkaar helpt hoe meer je voor elkaar kunt betekenen.