Skip to content

Affiliate Marketing toekomst?

Affiliate Marketing is heel erg populair op het moment. Maar blijft dit ook zo populair of gaat dit toch een ander toekomstbeeld krijgen? Het is natuurlijk koffiedik kijken maar op dit moment is het iets wat heel hot is en waar mensen ook een lekker zakcentje mee kunnen verdienen.

Affiliate Marketing en de dilemma’s waar het mee te maken heeft

Op dit moment staan de traditionele tracking modellen onder een bepaalde druk en daarbij is het zo dat consumenten het vertrouwen niet echt hebben in het online adverteren. Dit zijn dan ook de twee meest groot dilemma’s waar de affiliate marketing mee te maken heeft. Naast deze twee dilemma’s is er ook de identiteitscrisis. Deze punten zijn niet echt rooskleurig voor de toekomst van de affiliate marketing.

En toch valt het allemaal wel mee. Er zitten ook voordelen aan affiliate marketing. Zowel de consument als de adverteerder kan er niet meer zonder. De naamsbekendheid van het bedrijf op het internet is groot. Alleen de manier waarop het werkt veranderd wel steeds. Dit zou in de toekomst ook zo zijn.

Verwachtingen van affiliate marketing

Het is natuurlijk heel erg lastig om er een voorspelling over te doen. Er zijn altijd wel mensen die bepaalde verwachtingen hebben maar in een glazen bol kijken kunnen we helaas allemaal niet. Het partnerschap marketing is dan wel iets wat veel besproken is. Dit is een samenwerking tussen een verkoper en een klant. Dit wordt steeds sterker. Een adverteerder werkt steeds meer samen met een affiliate om meer uit de promotieactiviteiten te halen zodat het interessant is voor beide partijen.

Blijft de affiliate marketing in Nederland groeien?

Er komen steeds meer bedrijven erbij op het internet en daardoor is de affiliate marketing ook gegroeid de afgelopen jaren. Iedereen wil meer naamsbekendheid en daarom willen ze gebruik maken van affiliate marketing.

De meeste klanten binden zich aan bloggers en publishers. Dit komt omdat een klant graag eerst meer informatie wil voor ze iets gaan kopen. Het werkt niet om een kortingslink of aanbieding aan te bieden.

De affiliate verdiend door middel van Pay per sale. Dit houdt in dat de affiliate per verkocht product een vooraf afgesproken bedrag ontvangt. Als de vergoeding hoger is, dan is de affiliate ook gemotiveerder. Het is wel belangrijk dat de affiliate ook affiniteit heeft met het product, je moet een klant kunnen overtuigen. Ook moet de uitstraling en inrichting van de website interessant zijn voor een klant.